Valokuituhankkeen tilannepäivitys

Kuituhankkeen suhteen on tapahtunut pari muutosta jotka vaikuttavat muun muuassa aikatauluihin:


Valittu toimija hitsaustyötä varten, CorleFI, on joutunut konkurssiinKonkurssin tiedotuksesta lähtien on vesiosuukunta välittömästi katsonut toisia vaihtoehtoja ja neuvotellut asiasta CorleFI:n emoyhtiön kanssa, sekä toisten toimijoiden kanssa. Lopuksi päätettiin valita toinen toimija, PTR Sähkö, tilalle. PTR oli edellisessä kilpailutuksessa kakkosvaihtoehto ja aikaisempaa tarjousta saatiin nyt myös vähän hiottua paremmaksi.PTR on Suomalainen sähköyritys Vääksystä. http://www.ptrsahko.fi/

Aikataulumuutokset
Toimittajamuutoksen takia on seuraksena pienempi viivästys teletyön aloitukseen n. 1-2 kuukaudella._Myös operaattoripuolella on ollut viivästyksiä ja päätoimijan Telian runkokaapeli ei ole vielä asennettu, toisin sanoen ei teletyötä olisi voinut vielä tässä vaiheessa myöskään aloittaa. Telian arvio on että runkokaapeli asennetaan tammi-helmikuun aikana, joka tarkoittaa että runkolinjan hitsaus alkaisi helmikuussa ja asennus kiinteistöillä todennäköisesti maaliskuussa.

Aikatauluarvio
1/21 Telian runkokaapelin veto aloitetaan
1/21 Taitokaivun kuidun kaivuu suoritetaan loppuun
2/21 Runkolinjan hitsaus alkaa
3/21 Kuidun asennus kiinteistöihin aloitetaan

Tämän hetkinen tilanne
Taitokaivu jatkaa kuidun vetämistä ja ovat siirtyneet nyt joen pohjoispuolelle Länsi-Keimolan tiellä._Arvioitu valmistumisaika on 2-3 viikkoa.

UKK
Vaikuttaako tämä valokuitusopimukseemme?
– Ei. Kuitusopimus on hyvä allekirjoittaa jo nyt, jotta voimme saada kaikki sopimusasiat valmiiksi ajoissa.

Vaikuttaako tämä kuidun kuukausihintaan tai kiinteistökohtaisiin hintoihin?
– Ei. Kuukausihinta on edelleen sama 20€/kk/kiinteistö ja kiinteistökohtaisen kuidun hitsaus- ja asennustyön tuntihinnat pysyvät ennallaan.

Onko vesiosuuskunta maksanut mitään CorleFI:lle etukäteen, tai onko vesiosuuskunta muuten hävinnyt rahaa muutoksen yhteydessä?
– Ei. Mitään rahaa ei ole menetetty.


Haluaisimme vielä muistuttaa kaikkia olemaan yhteydessä suoraan Taitokaivuun mikäli on kysyttävää oman kiinteistön töistä, laskuista tai reklamaatiosta. 

Päivitämme tilannetta ja aikataulua välittömästi jos siihen tulee muutoksia.